6 Şubat 2012 Pazartesi

Honda CR-Z GT300

Civic'in WTCC'ye katılacak olması Japon otomobil üreticisi Honda'nın pistlerden gelen tek haberi değil. Bir diğer Japon firması Toyota'nın LMP1 kategorisinde hibrit bir araç yarıştıracak olması markayı harekete geçirmiş olacak ki hibrit sporcu CR-Z'nin pistler için hazırlanacak bir versiyonu için start verilmiş.

Mugen ile ortaklaşa geliştirilecek olan otomobil GT300 kategorisinde yarışacağından motor gücünün yaklaşık 300 beygir olacağını söyleyebiliriz. İlk çizimlerine bakıldığında ciddi şekilde genişlediği görülen CR-Z'nin ek hava giriş ve çıkışları, dev splitter, spoiler ve difüzörü ile büyük jantları dikkat çeken bazı detayları olarak sayılabilir.

2 yorum:

  1. Neden bu kitin (tip + perf) touring e uyarlanmış halini piyasaya sürmezler ki?

    YanıtlaSil
  2. Performans kitini yeterince motor ömrü elde edemedikleri için sunmuyorlardır büyük ihtimalle. Mugen'in 200 beygir güç ürettiren kiti var şimdilik.

    Görünüm kiti de şehir kullanımına uygunsuzluk nedeniyle sunulmuyordur. O lastik-çamurluk kombinasyonuyla dönüş çapı ne oluyordur kim bilir :)

    Yalnız yine de isteyenlerin olacağını düşünerek sunmaları karlılık için de iyi olacaktır. Bu olumsuz yanları göz ardı eden birçok insan bulunuyor.

    YanıtlaSil