9 Şubat 2012 Perşembe

Acura ILX


Acura, geçtiğimiz ay Detroit otomobil fuarında konsept versiyonunu sergilediği kompakt sedan modeli ILX'in seri üretim versiyonunu 2012 Chicago otomobil fuarında tanıttı.

Honda Civic temelli bir otomobil olan ILX'in seri üretim modelleri, daha önceden de tahmin ettiğimiz gibi konsept modelle hemen hemen aynı görünümü sunuyor. C sütununa kadar Acura'nın diğer modellerine benzeyen bir tasarım anlayışı sergileyen aracın arka çamurluklarının hatları, arka kapı bitimi ve kısa bagaj kapağı farklı görünüm sunan detaylar olarak sayılabilir.


İç mekanında Acura tasarımını tam anlamıyla yansıtan ILX'in çok fonksiyonlu direksiyon simidi, dışarıya doğru çıkık duran navigasyon ve radyo komtrolleri, bunların altında yer alan havalandırma sistemi kontrolleri ve orta konsol üzerinde bulunan büyük navigasyon ekranı güncel Acura modellerine sahip olan kişilerin yadırgamayacağı tarzda tasarlanmış.

Daha önce hacimleri açıklanan motorlarının performans verilerini de paylaşan Acura, 2 litre hacimli motorun 150 beygir güç, 190 Nm tork üretebildiğini açıklarken 2.4 litre hacimli versiyon 201 beygir güç, 230 Nm tork üretebiliyor.

Hibrit versiyonu da bulunacak olan ILX'in bu modelinde kullanılan 1.5 litre hacimli benzinli ünite ve elektrik motoru kombinasyonu yeni Civic Hybrid'inkiyle aynı. Bu iki motor karma kullanımda 111 beygir güç, 172 Nm tork üretebiliyor.

1 yorum:

  1. When some one searches for his essential thing, so he/she wishes to be available that in
    detail, therefore that thing is maintained over here.
    Also visit my web blog ab doer extreme

    YanıtlaSil