7 Şubat 2012 Salı

Morgan Aero Coupé



İngiliz üretici Morgan yeni modeli Aero Coupé'nin ilk fotoğraflarıyla sınırlı da olsa teknik verilerini basınla paylaştı. Aslen 2006 yılında tanıtılan ve 2008 yılında 100 adetlik sınırlı üretime alınan AeroMax Coupé modelinin seri üretilecek versiyonu olan hafif yapılı aracın etkileyici bir performans sunması kaçınılmaz.


Görünüm olarak bir sürpriz sunmayan aracın hem iç hem de dış tasarımı onlarca yıldır bu konuda çizgisini bozmayan Morgan'ın klasikleşmiş çizgilerini yansıtıyor. Sol arka çamurluğun önünde bulunan çift egzoz çıkışı, büyük çaplı jantlar ve kırmızı kaliperlere sahip fren sistemiyle yavaş yavaş günümüz mühendisliğine geçiş yapan aracın kaputu altında oldukça modern bir ünite bulunuyor.

BMW'den alınan v8 motoru 4.8 litre hacimli olan Aero Coupé sahip olduğu 395 beygir güç ve 1.175 kg ağırlığıyla 0'dan 100 km/s sürate 4.5 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 273 km/s olarak açıklandı.

2 yorum:

  1. Morgan Aero Supersports'tan tek farkı sabit tavanı ve 395 hp güce yükselmiş motor olmuş. O güzel tasarıma yakışmayan ruhsuz direksiyon simidi hala aynı şekilde duruyo. Tasarımcısını facebook'tan ekledim, duvarına yazıcaktım ''matt olm vazgeç bu sevdadan değiştir şu simidi hacı'' diye de. ayıp olur bize yakışmaz dedim :D :P
    Bi de şu Eva gt çıksaydı iyi olurdu ama galiba onun çıkışı baya uzayacak...

    YanıtlaSil
  2. Eva GT uzadı gerçekten de. Ayrıca direksiyon simidi ile ilgili yoruma da katılıyorum. Klasik görünümün içerisinde çok sırıtıyor.

    YanıtlaSil