8 Şubat 2012 Çarşamba

Kia Track'ster


2012 Chicago otomobil fuarına iyi hazırlanan firmalardan olan Kia, bir süredir karartılmış fotoğraflarını paylaştığı Track'ster konseptini sonunda resmi olarak tanıttı.

Soul temelli bir araç olan konseptin ana hatları da temellerini aldığı araca benzerken detaylara indikçe sportiflik katsayısı artıyor. LED far ve sis farlarıyla birlikte tamponda bulunan geniş hava emiş ızgarası, 19 inç çaplı jantlar, geniş çamurluklar, çerçevesiz camlar, havalandırma girişli yan etekler, bagaj kapağı camına entegre LED stoplar, motosikletlerde kullanılanları andıran çift egzoz çıkışı, sportif görünümlü arka tampon ve kontrast renkli tavan dinamik görünümün sorumlularından bazıları.


İç mekanda da konsept olduğunu belli eden Track'ster'ın orta konsolunda LCD ekranlar görev yaparken sabit kafalıklı sportif koltuklar deri ve Alcantara ile kaplanmış. Arka koltukları bulunmayan araç bu alanda yedek lastik ve eşya gözleri sunarken beyaz renkli ön ve ara konsollar iç mekanda ferahlığı artırmış. Alcantara kaplı direksiyon simidinde piyano siyahı dokunuşlar göze çarparken manuel şanzımanın vites kolu oldukça küçük tutulmuş.

Motor kaputunun altı da oldukça dikkat çekici olan konseptin 2 litre hacimli motoru turbo besleme yardımıyla 250 beygir güç üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemiyle donatılan aracın şanzımanı 6 ileri vitesli manuel bir ünite. Fren sistemi Brembo imzalı olan Track'ster'ın ön aksında 356 mm çaplı diskler 6 pistonlu kaliperlerle birlikte kullanılırken arkada 345 mm çaplı diskler 4 pistonlu kaliperlerle eşleşmiş.

5 yorum:

  1. Kia tasarımlarına Peter Schreyer'ın eli değdiğinden beri çok iyi işlere imza atıyor. Gerçekten güzel bir tasarım olmuş fakat bir mini havası da sezilmiyor değil :)

    YanıtlaSil
  2. Mini havası var gerçekten de. Bence de gayet şık bir araç olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Mini havasından ziyade Mini'nin redizaynı olmuş bu araba. Direksiyon bile..

    YanıtlaSil
  4. şöyle 4 kapılı hale getirip pazarlasalar , mevcut selefine de minisinede toz yutturacak araba. ne mini gibi içi cacık nede selefi gibi ruhsuz-tatsız. satsalar durmam alırım. good job ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaptılar bile: http://onurkoray.blogspot.com/2013/03/kia-soul.html

      Sil