10 Şubat 2011 Perşembe

BMW Vision ConnectedDrive


İşte BMW'nin 2011 Cenevre otomobil fuarı ziyaretçilerine sergileyeceği roadster konsepti. Teknik verileri veya motoru hakkında bir bilgi henüz açıklanmamış olan otomobil, 2009 yılında tanıtılan Vision EfficientDynamics konseptini andıran bir tasarım anlayışına sahip.

Abartılı hava girişleri ve büyük bir BMW böbreğine sahip olan ön kısım oldukça vahşi bir görünüm sergilerken 20 inç çaplı jantlar ve ince aynalar sportifliği çağrıştıran detayların başında geliyor. Çerçevesiz ön camının sürücü ilerisinde kalan bölümü kaputa doğru uzayan otomobilin küçük kapıları aşağıya doğru açılıyor. Bu özellikle Z1 modeline göndermeler yapan BMW aracın aydınlatma sisteminde LED teknolojisi kullanmış.

LED kullanılan yerler sadece dış aydınlatma değil. Aracın iki koltuğu arasında, yolcu koltuğunun önünde ve kokpitin çevresinde de kullanılan LED buralarda süs amaçlı. Arka kısmı önünden biraz daha sade bir tasarıma sahip olan aracın güçlü duruşu burada da bozulmuyor.

Bir konsepte yakışan bir iç mekanla yolcularını karşılayan otomobilin bu alanda sunduğu minimalist yaklaşım düğmelerin de yerlerini dokunmatik zeminlere bırakmasını sağlamış. Altı düzleştirilmiş direksiyon simidi ve sürücüyü çevreleyen oturma alanı sportifliği destekliyor.

Dijital gösterge tablosundan birçok veriyi görebilen sürücü araca bindiğinde yanındaki elektronik aletler araç tarafından tanınıp anında bağlantı sağlanabiliyor. Bu donanım çok ilginçmiş gibi durmasa da aracın kendi kendisini sürebildiğini belirtmek sanırım durumu değiştirecektir. Örneğin bir yemeğe gittiğinizde kapıda bıraktığınız otomobil Google Maps'ten en yakın park yerini bulup kendi kendine buraya park edebiliyor.

1 yorum: