12 Şubat 2011 Cumartesi

Kia Rio


Kia'da yenilenme bütün hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda yeni Picanto ve ikizi Morning'i tanıtan firma şimdi de bir büyük model Rio'yu yeniledi. İlk fotoğrafları basına dağıtılan aracın sınırlı da olsa teknik verisi de paylaşıldı.

Oldukça agresif bir tasarıma sahip olan otomobilin köşeli tasarımı sportif bir etki bırakıyor. Son zamanların modası olan LED gündüz farlarıyla donatılan aracın ön panjuru yeni Kia modellerinde görmeye alıştığımız şekilde. Kapılar üzerinde bulunan 3 boyutlu girinti ve çıkıntılar da yine son yılların modası. Otomobilin arka kısmında daha tutucu bir tasarım anlayışı takınan Kia bu alanı Golf'ten ilk nesil Seat Leon'a kadar birçok araca benzetmeyi başarabilmiş.

Aks mesafesi 70 mm'lik artışla 2.570 mm'ye çıkan otomobilin boyu 55 mm uzarken yüksekliği 15 mm azalmış. 25 mm artan genişlikle birlikte hatchback model 292, sedan seçenekse 390 litre bagaj hacmine kavuşmuş.

İlk etapta iki motor seçeneğiyle piyasaya çıkacak olan Rio'nın Diesel seçeneği 1.1 litre hacimden 70 beygir güç alabilirken benzinli seçenek turbo beslemeye sahip 1.2 litre hacimli bir ünite olacak.


4 yorum:

  1. arkası seat, önü ford olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Yan kısmındaki gömük bölge de Opel modellerini çağrıştırıyor. Kolaj gibi olmuş ama şık yapmışlar eskisine oranla.

    YanıtlaSil
  3. 1.5 diesel 110 hp lik motoru buna da koysalar iyiymiş. türkiyede çok tutar bu tasarımla yine de.

    YanıtlaSil
  4. 1.6 benzinlisini A.B.D.'de satmayı düşünüyorlar. Daha büyük Diesel motorun Avrupa pazarına sürülmesi sürpriz olmaz ilerleyen yıllarda.

    YanıtlaSil