7 Şubat 2011 Pazartesi

Peugeot 308


Fransız üretici Peugeot, popüler model ailesi 308'i makyajladı. Ön kısımda yoğunlaşan makyaj operasyonu sonrasında aracın bu kısmının görünümü 508 modeline yaklaşmış.

Sivri burun yapısıyla kolayca fark edilebilir hale gelmiş olan makyaj işlemi sonrasında ön panjur küçülürken sis farlarının iç kısımlarına LED teknolojisi kullanan gündüz farları eklenmiş. Daha ince yapılı ve köşeli bir tasarıma sahip olan farları koyu zemine sahip olan 308'e yeni jant seçenekleriyle birlikte 3 yeni gövde rengi de eklenmiş.

İç mekan tasarımında neredeyse hiç değişiklik yapılmamış olan otomobilde daha kaliteli bir müzik sistemi opsiyonu sunulmaya başlanırken bu alanda beğeniye sunulmuş renk seçenekleri de değişmiş.

İlk etapta dördü benzin, dördü de mazotla çalışan toplam sekiz motor seçeneği bulunacak olan otomobilin benzinli modelleri 98 beygir güç üretebilen 1.4 litre hacimli üniteyle başlıyor. 5 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulan bu motoru hem manuel hem de otomatik şanzıman seçeneği bulunan 120 beygir gücündeki 1.6 litre hacimli motor izliyor.

1.6 litre hacimli motorun turbo beslemeye sahip versiyonları 156 ve 200 beygir güç üretebilmekte. Bu ünitelerden ilki manuel ve otomatik şanzıman seçenekleri sunsa da ikincisi sadece manuel şanzımanla sunuluyor.

1.6 litre hacimli turbo Diesel motorlarından ilki 92 beygir güç üretebilen otomobilin e-HDI motoru 112 beygir güç üretebilmekte. İlk motor sadece manuel şanzımanla alınabilirken 508'de de görev yapan ikinci motor sadece yarı otomatik şanzımanla alınabiliyor.

2 litre hacimli turbo Diesel seçeneklerden güçsüz olanı 150, diğeriyse 163 beygir gücünde. İlki sadece manuel şanzımanla alınabilen bu ünitelerden ikinsiyse hem manuel hem de otomatik şanzıman opsiyonu sunmakta.

Motorların optimizasyonu haricinde yakıt tüketimini azaltan unsurlar arasında 0.28 Cx seviyesine çekilen hava sürtünme katsayısı, Start & Stop otomatiğinin kullanılması, çok az yuvarlanma direncine sahip olan lastikler ve ağırlıklardaki ortalama 25 kg'lık azalma sayılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder