9 Şubat 2011 Çarşamba

Toyota Matrix


Amerika kıtasında satılan Toyota modellerinden olan Matrix yenilendi. Teknik anlamda büyük yenilikler sunmayan otomobilin görünümü diğer Toyota modellerine yaklaştırılmış.

Genel duruşu itibariyle eski modelinden farklılığı olmayan otomobilin tasarımı daha yuvarlak hatlı. Uzun bir burun yapısı ve ince yapılı farlara sahip olan aracın ön ve arka tamponlarının alt kısımlarına etekler eklenirken jant seçenekleri de yenilenmiş. Şişkin çamurluklarıyla da dikkat çeken aracın sportif tasarımlı arka tamponu ve küçük stopları arka kısmın Auris modelini andırmasına neden oluyor.

İç mekanı eskiden olduğu gibi oldukça sade bir tasarıma sahip olan aracın derine yerleştirilmiş göstergeleri ve alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi sportif etkiler yaratırken parlak griye boyanmış plastik orta konsolun üzerinde bulunan kontrol düğmeleri oldukça standart bir görünüşe sahip.

Donanıma eklenen Smart Stop isimli Start&Stop sistemi haricinde büyük bir teknik yenilik sunmayan aracın 1.8 litre hacimli motoru 132 beygir güç, 174 Nm tork üretebilmekte. Standart olarak 5 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulan bu motor istenildiğinde 4 ileri vitesli otomatik şanzımanla da eşleştirilebiliyor.

Daha yüksek performans isteyen müşteriler için sunulan 2.4 litre hacimli motorsa 158 beygir güç, 220 Nm tork üretebiliyor. Manuel şanzımanın yanında 5 ileri vitesli otomatik şanzıman opsiyonu da sunan bu motor dört tekerlekten çekişli Matrix modellerindeyse yine 4 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder