12 Şubat 2011 Cumartesi

MANSORY Porsche Cayenne Turbo


İkinci nesil Porsche Cayenne modellerini modifiye eden firmalar arasına İsviçre merkezli MANSORY de katıldı. Hazırladığı gövde kitini bir Cayenne Turbo üzerinde tanıtan firma bu model için ciddi performans artışı da sunuyor.

Önden 60, arkadan 80 mm genişleyen aracın süspansiyon sistemi 45 mm alçaltılabilirken jant seçenekleri 21, 22 ve 23 inç çaplı. Yenilenen ön tamponunda daha büyük hava girişleri ve LED gündüz farları sunan otomobilin karbon fiber kaputunda da ek hava çıkışları açılmış. Kapılarının alt kısımları ve yan aynaları da karbon fiberle kaplanan aracın yan etekleri de genişletilmiş.

Arka kısımda da detaylı bir çalışma yapan MANSORY bu bölümdeki tamponu da yenilerken makyaj sırasında bu parçaya büyük bir difüzör eklemiş. Bagaj kapağının üst kısmına yerleştirilen çift ve arka camın altındaki tek spoiler de stopların çerçeveleri gibi karbon fiberden üretilmiş.

İç mekan için değişik desen ve renklerde karbon fiber kaplamalar, deri ve Alcantara döşemeler sunan MANSORY, Cayenne'e daha sportif bir direksiyon simidiyle alüminyum pedal seti de eklemiş.

Motor kaputunun altına geçildiğinde üst kapağı karbon fiberle kaplanmış 4.8 litre hacimli v8 ünite dikkat çekiyor. Çift turbo beslemeye sahip olan bu motor 690 beygir güç, 800 Nm tork üretebiliyor. Dörtgen şekilli dört çıkışa sahip egzoz sistemi araca yeni adapte edilirken maksimum sürat 300 km/s'i bulmuş. Büyük SUV modelinin 0'dan 100 km/s sürate ulaşması içinse 4.4 saniye yeterli oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder