3 Mart 2010 Çarşamba

Nissan Micra



Nissan, Micra modelinin merakla beklenen yeni neslini 2010 Cenevre otomobil fuarında tanıttı.

Güncel Micra modellerine oranla daha sade bir gövde tasarımına sahip olan otomobilin iç mekanıysa ilginçliğini korumayı başarabilmiş.


Üç ayrı seviyede ayarlanabilen park yardımcı sistemi ve dokunmatik ekranlı radyo-navigasyon sistemi gibi ileri teknoloji donanımlara sahip olan otomobilde ilk etapta kullanılacağı açıklanan motorların ikisi de benzinli.

1.2 litre hacimli ve 3 silindirli motorun atmosferik emişli versiyonu 80 beygir güç, 108 Nm tork üretebilirken kompresör beslemeyle donatılan versiyon 98 beygir güç, 142 Nm tork üretebiliyor. Her iki motor versiyonunda da manuel ve sürekli değişken oranlı otomatik şanzıman (CVT) seçenekleri sunulacak.

6 yorum:

  1. dostum nissan micra demişsin ama bu toyota yaris.
    .ötüm gibi olmuş afedersin

    YanıtlaSil
  2. Güncel modelin aykırı tasarımı basitleşmiş. Haliyle sınıfındaki diğer otomobillere benzer bir araç olmuş.

    YanıtlaSil
  3. bi kere siyah konsol olmamış diyorum on üzerinden iki veriyorum. biz micrayı açık renk konsolu ile ferahlık veriyor diye seviyorduk. (tek neden bu değildi tabi)

    arkadan bakınca yuvarlak formda tosbik gibi diye seviyorduk. tospik gitmiş yerine panda .ötü gibi olan yaris arkası gelmiş.

    farlar da porsche cayenne olmuş. olmamış olmamış!

    YanıtlaSil
  4. :)
    Hakkaten önü bir miktar andırıyor Cayenne'i.

    Açık renkli kokpit sunmalılar bence de. İlk fotoğraflarını bu şekilde dağıttılar ama özellikle bu sınıfta gerekli olan özelliklerden birisi açık renkler.

    YanıtlaSil
  5. Yesss. Araç zaten küçücük olunca ferahlık hissini veren şey açık renk döşemeler ve açık renk konsol oluyor. Eski bir micra kullanıcısı olarak, bir daha araba alırsam yine micra alırım diyordum ama şimdi eğer konsol böyle olacaksa fiat500 alırım. hem daha tarz olur diye düşünüyorum.

    bir de ben blogunu takip ediyorum agammemnon ama senden daha kişiselleştirilmiş postlar bekliyorum. alınası arabalar, sınıf içerisinde ürün karşılaştırmaları, senin favorilerin gibi...
    :)

    YanıtlaSil
  6. Oy oy. Ayıla bayıla yaparım karşılaştırmaları da onun için işimi bırakmam, onun için de blogdan para kazanmam lazım.

    Reklam vermek isteyen bulamıyorum sevgili okurlar, yardım edin bana :)

    YanıtlaSil