8 Temmuz 2010 Perşembe

Mercedes-Benz CL63 ve CL65 AMG


Mercedes, geçtiğimiz hafta makyajlı versiyonlarını tanıttığı CL serisinin AMG versiyonlarını da gün ışığına çıkarttı. Genel hatları standart CL modellerinden farklı olmayan araçlarda AMG'ye özel ufak tefek yenilikler bulunuyor.

Ön tamponlarının alt kısmında kromajlı bir spoiler bulunan otomobilin bu kısımdaki hava girişleri de genişletilmiş. LED teknolojisi kullanan gündüz ve sis farlarıyla donatılan otomobilin yan etekleri de daha sportif çizgilere sahip. Standart olarak 19 inç çaplı jantlarla satılacak olan otomobillerde daha keslin çizgilere sahip bir arka tampon bulunurken bu tamponun alt kısmında ufak bir difüzör bulunuyor. CL63 AMG'nin dörtlü egzoz çıkışları dörtgen şekilliyken CL65 AMG'de oval çıkışlar kullanılmış.

Araçlarda yaşanan asıl değişikliklerse motor kaputlarının altında. CL63 AMG'de kullanılmaya başlanan çift turbo beslemeye sahip 5.5 litre hacimli v8 motor 544 beygir güç, 800 Nm tork üretebiliyor. Bu motorun gücünü 571 beygire, torkunuysa 900 Nm'ye yükseltebilen "Performance Pack" adlı bir paket bulunsa da sözü geçen paketin CL63 AMG için sunulup sunulmayacağı açıklanmadı.

CL65 AMG'nin kaputu altında görev yapan çift turbo beslemeli v12 motor 6 litre hacminden artık 630 beygir güç çıkartabiliyor. Bu motorun torku, aktarma organlarına zarar vermemesi için 1.000 Nm'de sınırlandırılmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder