9 Temmuz 2010 Cuma

Mopar '10 Challenger


Chrysler grubu araçlar için modifikasyon çalışmaları yapan Mopar, 2010 model Dodge Challenger R/T modelini temel alan sınırlı üretim modeli '10 Challenger'ı tanıttı.

Basına şimdilik sadece bir skeç verilirken aracın sadece siyah renkte üretileceği ve yan kısımlarında bulunan şeritlerin mavi, gri veya kırmızı renklerde alınabileceği açıklandı. Siyah renkli ve 20 inç çaplı jantlar, üzerinde hava girişi bulunan motor kaputu, siyah ön panjur ve kaputun dışarıdan kilitlenmesine yarayan pinlerin standart olarak sunulduğu aracın camları da standart modellerde bulunanlardan daha koyu.

İç mekanda da yenilikler sunan aracın koltukları özel bir deri ile kaplanırken dikişler, dış mekanda kullanılan şeritlerin renginde alınabiliyor. Vites topuzunun da şeklini değiştiren Mopar araçla birlikte sınırlı üretim plakaları ve tasarımcıların kara kalem çizimleri gibi özel hediyeler sunuyor.

Otomobilin yol tutuşunu iyileştirmek için ön ve arka kule gergileri kullanan Mopar araca özel bir motor üst kapağı da tasarlamış. 5.7 litre hacimli v8 motoru üzerinde yapılan değişiklikler sonucunda 15 beygir güçlenen otomobilden sadece 500 adet üretilecek. Otomatik şanzımanlı modellerine 38.000 Dolar değer biçilen aracı manuel şanzımanla almak için 1.000 Dolar ek bedel ödemek gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder