7 Temmuz 2010 Çarşamba

Smart Fortwo


Carlsson tarafından tanıtılan C25 Smart Edition'ın hemen ardından Smart'ın Fortwo modelinin makyajlandığı açıklandı.

Yeni tampon tasarımı ve LED gündüz farlarıyla daha dikkat çekici bir görünüme bürünen otomobil üç adet yeni tasarım jant seçeneği sunuyor. Ön panjur, ayna muhafazaları ve güvenlik kafesi siyah ve grinin yanında artık beyaz da sipariş edilebilen otomobilin donanımına yeni gövde renkleri de eklenmiş.

İç mekanında yapılan değişiklikler daha dikkat çekici olan otomobilin orta konsolunda, opsiyonel donanımda bulunan 16.5 inç büyüklüğünde dokunmatik bir ekran yer alıyor. Tasarımı değiştirilen direksiyon simidi, koltuklar arasında bulunan kol dayanağıyla birlikte deriyle kaplanan otomobilin gösterge paneli ve orta konsolu da yeniden tasarlanmış. Yumuşak malzemeden üretilen ön konsol daha kaliteli bir hava yaratırken koltuklar için sunulan döşeme seçenekleri de yenilenmiş.

BRABUS ve BRABUS Xclusive donanım seviyesi de elden geçirilen otomobilin çift çıkışlı egzoz sistemi ve jantlarının tasarımı yenilenirken hız sabitleme sistemi yeni bir opsiyon olarak donanım listesindeki yerini almış.

54 beygir güç üretebilen turbo Diesel motorun yakıt tüketim ortalaması değişmezken CO2 emisyon değerleri kilometre başına 86 gram seviyesine gerilemiş. 61 ve 71 beygir gücündeki benzinli motorların ortalama tüketim değerleri 4.2 litre/100 km'ye gerilerken CO2 emisyonları 97 gram/km seviyeinde. 84 beygir güç üretebilen motorun tüketim ve emisyon değerleri 4.9 litre/100 km ve 114 gram/km olarak açıklanırken gücü 102 beygire ulaşan BRABUS versiyonunun emisyon değerleri 120 gram/km barajının altında kalmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder