5 Temmuz 2010 Pazartesi

Bugatti Veyron 16.4 Super Sport


Bugatti, üretilip üretilmeyeceği konuşulan modeli Veyron Super Sport'u sadece üretmekle kalmadı, aynı zaman da bu araçla bir rekor da kırdı. Resmi kayıtlara geçen en hızlı yol otomobili olan aracın ilk örnekleri satılmış bile.

Resmi tanıtımı Ağustos ayında Pebble Beach'te yapılacak olan otomobilin ilk 5 örneği rekoru kıran aracın rengi olan siyah ve turuncuya boyanacak ve "World Record Edition" adıyla satılacak. Diğer renk seçenekleriyle birlikte üretim rakamı 30'u bulacak.

Gövdesi üzerinde aerodinamik değişiklikler yapılmış olan otomobilin ön tamponu üzerinde bulunan iki hava girişi yatay şeritlerle ikiye bölünürken splitter üzerine ek hava yarıkları açılmış. Yeni tasarım farlarının altına da hava girişleri açılan aracın gövdesinin tamamı karbon fiberden üretilmiş. Aracın arka kısmına geçildiğinde değişimin daha büyük olduğu görülüyor. standart Veyron modellerinde tepede bulunan ve motorun hava ihtiyacını karşılayan çift çıkıntı bu araçta iki adet girinti olarak tasarlanmış. Normalde üst kapağı dışarıdan rahatça görülebilen motor da bu otomobilde biraz daha gizlenmiş. Jant tasarımı yenilenen otomobilin egzoz çıkışı da büyük bir kare yerine iki adet dikdörtgenden oluşuyor.

Dört turbo beslemeye sahip 8 litre hacimli w16 motorunun gücü 1.200 beygire, torkuysa 1.500 Nm'ye yükseltilen otomobilde 7 ileri vitesli yarı otomatik şanzıman kullanılıyor.

Bugatti test pilotu Pierre-Henri Raphanel tarafından Volkswagen'in Ehra-Liessen test pistinde gerçekleştirilen denemede 431 km/s ortalama sürate ulaşan otomobilin daha önceki testlerde 425 km/s ortalama tutturabildiğini söyleyen şef mühendis Wolfgang Schreiber, rekor denemesi sırasında şartların mükemmel olduğunu belirtti. İlk denemesinde gidişte 427,933 km/s ve dönüşte 434,211 km/s sürat kaydeden otomobil bu şekilde Guinness rekorlar kitabına 431,072 km/s ortalama ile girmiş oldu.

Dengeleyiciler ve süspansiyon sistemi elden geçirilen otomobilin yüksekliği artık daha geniş bir ayar stroğuna sahip.

Beş adetlik sınırlı üretiminin tamamı satılan aracın fiyatı henüz belli değil. Ayrıca araçlarıyla rekor denemesi yapmak isteyenlere kötü bir haber var; Lastiklerin güvenliği için her aracın maksimum sürati 415 km/s'te sınırlandırılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder