Restomod dünyası yeni bir modelle şenlendi. Aslında uzun süredir Land Rover modellerini güncelleyen ECD Automotive Design, klasik Defender 110'un çok güçlü bir versiyonunu tanıttı. Görünümü de hafifçe değiştirilen bu modelin kaputu altında bir Amerikalının kalbi yatıyor.
Ana hatları aynı kalsa da LED farlar, çelik tampon ve yeni bir ön panjur gibi farklılıklar sunan otomobilde dışarıya yerleştirilen takla kafesi, 20 inç çaplı jantlar, üst bölümü ahşap kaplı basamaklar, LED stoplar ve projektörler gibi dokunuşlar görülebiliyor. Yenilenen arka tamponun üst bölümünde de ahşap basamaklar sunan modelde dörtlü egzoz çıkışı kullanılmış.
İç mekanı başta aşağıya özelleştirilebilen aracın bu bölümünde sınırsız renk ve malzeme opsiyonu bulunuyor. Sergilenen araçta bagaj bölümünde ahşap banklar sunan ECD, dört adet tekli koltuk ve üç tane sunroof gibi özellikleri de modele eklemiş. Bütün yolcular için havalandırma ızgaraları, elektrikli koltuklar ve bardaklıklar sunulmuş.
Kapı içlerinde ahşap çekecekler de sunan bu Defender'ın üç kollu direksiyon simidinin alt bölümü düzleştirilmiş. Vites topuzu ve direksiyonun haricinde ön yolcu konsolunda da büyük ahşap parçalar kullanılmış. Dokunmatik ekran da modern dokunuşlar arasında yer almış. Focal ses sistemi, bufalo derisi döşemeler ve Alcantara tavan döşemesi de sunulan lüks dokunuşlar arasında.
Asıl farklılığı kaput altında bulunan bu restomod GM raflarından alınmış 6.2 litre hacimli V8 motoru kullanıyor. Kompresör besleme yardımıyla 700 beygir üzerinde güç üretebilen aracın bir diğer ilginç özelliğiyse 6 ileri vitesli manuel şanzımana sahip olması. Dört tekerlekten çekiş sistemiyse tabii ki standart donanımda.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder