8 Haziran 2024 Cumartesi

Rivian R1S ve R1T


Rivian'dan önemli haberler var. Her ne kadar dışarıdan bakıldığında anlaşılmıyor olsa da R1S ve R1T modellerinin ikinci nesillerini satışa sunan marka, teknolojik yeniliklerle donattığı SUV ve pick up modellerinde daha yüksek güç de sunuyor.

Dışarıdan bakıldığında en büyük değişikliği aerodinamik kapaklar eklenen jantlarında olan otomobillerin ön tamponlarında yapılan makyaj sonrasında daha kalın çeki demirleri kullanılmış. Ayrıca yan aynalar da hafifçe elden geçirilmiş. Yeni gövde renkleri haricinde LED farlara adaptif olma özelliği eklenmiş.

İç mekanda da ana hatlar değişmemiş olsa da yeni ses sistemi, farklı döşeme ve trim parçası renkleri, yeni döşeme desenleri ve renkleri değiştirilebilen ambiyans ışıklandırması gibi eklemeler donanımda yer alıyor. Ayrıca açılır tavan da elektrokrom özelliğe kavuşmuş.

İki farklı batarya paketiyle alınabilecek olan modellerin menzilleri 670 km'nin üzerine çıkabilecek. Çift elektrik motoruyla 675 beygir güç üretebilen ikilinin üç motorlu seçenekleri 862, dört motorlularıysa 1.040 beygir gücünde. Aynı zamanda 1.622 nm tork üretebilen bu seçenekte 0'da 100 km/s sürate ulaşma işlemi yaklaşık 2.5 saniyede tamamlanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder