7 Haziran 2024 Cuma

ALPINA B3 GT ve B4 GT


BMW'nin makyajları sonrasında Alpina'nın da aynı temelleri kullanan araçlarını tanıtması uzun sürmüyor. 3 Serisi ve 4 Serisi Gran Coupé makyajlarının ardından da değişen bir şey olmuyor. Üstelik Alpina'nın sunduğu araçlar GT ekini alıp biraz daha güçleniyor.

B3 ve B4'ün tasarım detaylarına sahip olan araçların ön tamponları kenarlarına deflektörler eklenirken 20 inç çaplı jantlar, ince yapılı spoiler ve siyah renkli, dört çıkışlı egzoz sistemi diğer detaylar. İç mekanda alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi arkasında daha büyük pedallar, koltuklarda GT armaları ve vites konsolundaki plaka farklılıkları tamamlamış.

S58 kodlu, çift turbo beslemeye sahip, sıralı 6 silindirli motorda da yenilik sunan Alpina bu üniteyi 529 beygir güç, 730 Nm tork üretecek hale getirmiş. Üretilen gücün M3 Competition'dan 1 beygir düşük olması manidar. Torksa bu aracın motorunun üretebildiğinden 80 Nm daha fazla.

Süspansiyon sisteminde de geliştirme yapılan araçlar yüksek tork sayesinde M3 modellerini geride bırakabiliyor. Sedan gövdeli B3 GT, 0'dan 100 km/s sürate 3.4 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 308 km/s. Aynı değerler B3 GT Wagon ve B4 GT Gran Coupé için 3.5 saniye ve 305 km/s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder