9 Mayıs 2024 Perşembe

Aurus Senat

Vladimir Putin'in makam aracı yenileniyor. Kapsamlı bir makyaj operasyonu geçiren Senat, kaputu altında yine bir hibrit ünite barındırırken iç mekanda daha üst düzey lüks sunuyor. Aracın dış görünümü de Avrupa merkezli süper lüks otomobil üreticilere göz kırpan cinsten.

Dev ön panjuru yeni dikmelerine kavuşan aracın farları da biraz daha incelmiş. Kaputu da elden geçirilen Senat farklı jantlara da kavuşmuş. Yan aynalarında sinyaller sunulan otomobilin arkasında daha geniş egzoz çıkışları ve hem incelen hem de üzerine ek krom çıta çekilen LED stoplar yer alıyor.

İç mekanda iki kollu direksiyon simidini koruyan otomobilde şık metal pedal seti, farklı tasarıma sahip dijital gösterge paneli, tamamen yenilenen orta konsolda sunulan büyük dokunmatik ekran ve vites kolu yerine geçen selektör gözlerden kaçmıyor. Havalandırma çıkışları daha basit bir tasarıma kavuşurken fiziksel kumandaların tamamen iptal edilmemesi güzel.

Asıl lüksü arka bölümde sunan otomobil burada iki adet tekli koltuk sunuyor. Her iki koltuk için de ısıtma, soğutma ve masaj fonksiyonları bulunurken yumuşak kafalık yastıkları ve yatma fonksiyonu da bu bölümde sunulan kalemler arasında. Elektrikli perdeler, buz dolabı ve ön koltuklar arkasındaki ekranlar da lüks donanımlardan.

Kaputu altında 4.4 litre hacimli, benzinli motorla eşleştirilen bir hibrit ünite bulundurmaya devam eden otomobil 606 beygir güç, 880 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve 9 ileri vitesli otomatik şanzıman da diğer özellikler arasında.

1 yorum:

  1. rus devlet başkanının değil de vladimir putin'in makam aracı :DDD ikisi de aynı şey zaten.. welcome to democracy...

    YanıtlaSil