9 Mayıs 2024 Perşembe

Honda Freed


Honda'nın küçük MPV modeli Freed 3. nesline kavuştu. Çok daha ciddi bir duruşa sahip olan yeni nesil aracın Air ve Crosstar isimli iki farklı versiyonu bulunuyor. Tanıdık motorlarla sunulan ikiliyi beş veya altı kişilik oturma kapasitesiyle almak mümkün.

Eskisinden biraz daha büyük olan otomobil 4.310 mm boya, 1.695 mm ene ve 1.755 mm yüksekliğe sahip. Aks mesafesiyse 2.740 mm olarak açıklanıyor. Kısa yapılı kaputunu koruyan araçlarda çift parçalı gündüz aydınlatmalarına sahip LED farlar, kayar arka kapılar ve aracın köşelerine çekilmiş stoplar bulunuyor.

Crosstar seçeneğinde büyük bölümü siyah renkte olan tamponlar, farlar arasında, ön tamponun ortasında ve arka tamponda yer alan gümüş renkli parçalar, sis farları, çamurluk korumaları, farklı tasarıma sahip jantlar ve gümüş renkli yan aynalar sunulurken bu araca tavan rayları ve kapı altı korumaları da eklenmiş.

İki veya üç koltuk sırasıyla alınabilen otomobilin iç mekanına geçildiğinde konsolun kumaş kaplamaları ve burada sunulan bol depolama hacmiyle birlikte dijital gösterge paneli, iki kollu direksiyon simidi, fiziksel kumandalar da sunan dokunmatik ekran, tavana alınmış arka hava üfleçleri ve vites kolunu da içeren orta konsol görülebiliyor.

Önden veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabilen Freed seçeneklerinin kaputları altında 1.5 litre hacimli, benzinli motor, atmosferik emişli veya elektrik destekli olarak alınabiliyor. Hibrit seçenekte çift elektrik motoruna yer veren Honda araçlarda sürekli değişken oranlı otomatik şanzıman (CVT) kullanıyor.

2 yorum: