9 Mayıs 2024 Perşembe

BMW M4 CS


BMW'nin sportif modelleri çeşitlenmeye devam ediyor. Sınırlı üretim M4 CSL'i kaçıranlar için düşünülen M4 CS, M4 Competition'dan hafif yapısıyla dikkat çekerken günlük kullanıma CSL'den daha uygun olan yapısıyla da müşterilerini bekliyor.

CSL'de olduğu gibi karbon fiberden üretilen tavan, kaput, yan aynalar, splitter ve difüzöre sahip olan otomobilde görev yapan ön tampon ve panjur da bu aracınkiyle aynı. Far ve stoplar makyajlı 4 Serisi ile paylaşılırken gündüz farlarının sarı renkli olması dikkatlerden kaçmıyor. Hafifletilmiş jantları da koruyan modelin bagaj kapağıysa standart aracın ince karbon fiber spoiler eklenmiş versiyonu.

İç mekanını da büyük ölçüde CSL ile paylaşan otomobilin direksiyon simidi, alt kısmı düzleştirilmiş biçimde sunulurken makyajlı kokpit tasarımı modele uygulanmış. Ön koltukların arasında kol dayanağı yerine karbon fiber konsol sunan BMW bu araçta arka koltukları ve ses izolasyonunu korumuş. CSL'in ince yapılı karbon fiber koltuklarıysa yerini daha ağır ama yine karbon fiber koltuklara bırakmış.

Valfli egzoz sistemini standart donanımda sunan araç M4 Competition'dan 20 kg daha hafif. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve 8 ileri otomatik şanzımanı da koruyan otomobil bu sayede CSL ile aynı motora sahip olsa da 0'dan 100 km/s sürate ulaşmayı 3.3 saniyede tamamlıyor. Maksimum süratse 302 km/s'te sınırlı. Bu arada 3 litre hacimli, çift turbo beslemeli, sıralı 6 silindirli ünite 550 beygir güç, 650 Nm tork üretebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder