10 Ocak 2024 Çarşamba

TOGG T10F


TOGG'un CES 2022'de sergilediği Transition konsepti aynı organizasyonun 2024 ayağında seri üretime hazır haliyle ortaya çıktı. 2019 yılında blogda yazdığım son haber olan TOGG T10F ile birlikte 2024 yılında da ilk haber oldu.

Sadeleştirilen tasarımıyla, özellikle önden bakıldığında Škoda modellerini hatırlatan T10F'in ön tamponunda T10X'i andıran gündüz aydınlatmaları yer alıyor. Bu aracın konsept halinde de olduğu gibi yan aynaların yeri kameralara bırakılırken hemzemin kapı kolları da aerodinamik yapılı.

İlginç bir C sütunu tasarımına sahip olan aracın tavanı da A ve C sütununun üst kısmı gibi siyaha boyanmış.  Liftback bagaj kapağında silecek sunmayan aracın ince yapılı LED stopları da bagaj kapağı üzerinden birbirine bağlanıyor.

İç mekan henüz çok detaylandırılmamış olsa da sabit cam tavandan bakıldığında kokpitin T10X ile paylaşıldığı görülebiliyor. Boydan boya uzanan ekranlar ve havalandırma kumandaları için düşünülen alt ekran taricinde direksiyon simidi ve ara konsol tasarımları da tanıdık.

Üç farklı motor-batarya kombinasyonu sunacak olan T10F'in arkadan itişli seçenekleri 218 beygir güç, 350 Nm tork üretebiliyor. Çift motorlu ve dört tekerlekten çekişli araçların gücü açıklnamamış olsa da torku 700 Nm'yi buluyor. 52.4 ve 88.5 kWh kapasiteli bataryalarla menzil 600 km'yi bulabiliyor. Çift motorlu versiyonun 0-100 km/s deparıysa 4.6 saniyede tamamlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder