10 Ocak 2024 Çarşamba

Honda Saloon ve Space-Hub


Honda, CES 2024'ü yeni nesil elektrikli modellerinin ilk gösterimini yapmak için kullanıyor. 0 Serisi olarak adlandırılan konseptlerle birlikte teknik veri sağlanmamış olsa da her iki modelin de önünde yer alan aydınlatmalı ve çerçevesiz Honda logosunun da bundan böyle markanın elektriklilerinde kullanılacağı açıklandı.

Köşeli hatlara sahip, alçak yapılı bir araç olan Saloon'un alçak burun kısmında yer alan ekran 3 boyutlu tasarıma sahip. Ön camın altına yerleştirilen LED farlar, dev jantlar ve yukarıya doğru açılan kapılarıyla fütüristik bir tasarım sunan otomobilin arka çamurlukları, şişkin yapılarıyla dikkat çekiyor. Burun kısmının aynalanmışı gibi duran arkada da 3 boyutlu bir aydınlatma kullanan Honda, büyük difüzör çıkışını da arka tampona entegre etmiş.

Geniş bir iç mekana sahip olan konseptte dört adet tekli koltuk görev yapıyor. Yatık ön cam ve çift parçalı A sütunu sayesinde ön görüşü çok iyi olan konseptin direksiyon simidi bir uçak kumandasını andırıyor. Konsolun tamamını kaplayan ekransa günümüz konseptlerinin çoğunda karşımıza çıkan bir detay. Ön koltukların arkalarıysa dokunmatik ekran olarak kullanılıyor.

Kardeşininkinden biraz daha iki boyutlu dursa da Space-Hub'ın da burun kısmında benzer bir ekran kullanılmış. Ön camı neredeyse tampona kadar uzanan otomobilde, yine kardeşinde olduğu gibi yan aynalar yerine kameralar kullanılıyor. Gizlenmiş kapı kolları ve dev jantlar da öne çıkan detaylar arasında.

Arka bölümünde cam yüzey kullanılmayan konseptin ince yapılı stopları bu kısmın büyük bölümünü kaplıyor. Saloon'da olduğu gibi büyük tutulan difüzör çıkışının bir bölümü gövde rengine boyanmış. Arka kapılarsa geriye doğru kayarak açılıyor.

İç mekan genişliği konusunda hiç eksiği bulunmayan konseptin otonom sürüş özelliği sayesinde koltukar birbirine dönük olarak yerleştirilebiliyor. Cam tavan ve ince tutulan sütunlarla daha da ferah olan iç mekanda koltukların kapılara doğru devam ettiği de görülebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder