11 Ocak 2024 Perşembe

Mullen Five RS


CES 2024'te tanıtılan elektrikli otomobillere bir yenisi eklendi. Yüksek performanslı bir araç olan Five RS, bu gerçeği gövde tasarımına baktığınızda belli ediyor. Üstelik bu dinamik duruş iç mekanda da kendisini gösteriyor.

Köşeli hatlara sahip olan modelin ön tamponunda yer alan deflektörler çamurluklarda da görülüyor. Parantez şekilli farların arasında görülen hava girişi de kaput üzerindeki çıkışa yönlendiriliyor. Önde 20, arkada 21 inç çaplı jantlarla donatılan modelin yan aynaları da cam altlarına sabitlenmiş.

Kapı kolları hemzemin yapılı olan otomobilin arkasına geçildiğinde biri tavanda, diğeri de bagaj kapağında yer alan iki spoiler görülebiliyor. İnce yapılı LED stopların ortasında aydınlatmalı marka ismi görülebiliyor. Arka tamponun tasarımı da önde olduğu gibi oldukça iddialı.

Dört adet tekli koltuğa sahip olan otomobilde küçük göbekli, 3 kollu direksiyon simidi bulunuyor. Büyük dijital gösterge paneli ve aynı büyüklükte dokunmatik ekrana sahip olan aracın ön yolcu konsolunda da küçük bir ekran var. Arka bölümde sabit bir konsol sunan Five RS'in vites selektörüyse orta havalandırma ızgaraları altında.

4.902 mm boya, 2.032 mm ene ve 1.626 mm yüksekliğe sahip olan otomobil 2.946 mm aks mesafesine sahip. Çift elektrik motoruyla 1.014 beygir güç, 1.150 Nm tork üretebilen aracın 0-100 km/s hızlanması yaklaşık 2 saniye sürüyor. İki vitesli şanzıman sayesinde maksimum sürat 320 km/s'in üzerinde.

Yaklaşık 2.3 ton ağırlığında olan Five RS'in Brembo armalı fren sisteminde önde 6, arkadaysa 4 pistonlu kaliperler kullanılıyor. 100 kWh kapasiteli bataryalarsa yaklaşık 500 km menzil sunuyor. 800 Volt mimarisiyse süper hızlı şarja imkan tanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder