6 Ekim 2023 Cuma

Daihatsu Vision Copen


Daihatsu'dan yüzleri güldüren bir konsept geldi. Tokyo'da tanıtılacak otomobil güncel Copen'in geçmişteki yuvarlak hatlı haline döneceğinin sinyallerini veriyor. Japon üreticinin Kei roadster modelinin kaputu altındaysa sürpriz bir motor bulunacak.

Zamanında Türkiye'de de satılmış olan yuvarlak hatlı Copen'e göz kırpan gövde tasarımında LED farlar ve tampona gizlenmiş panjurla öne çıkan otomobilde çift renkli jantlar, yuvarlak LED stoplar ve ince bir spoiler görülebiliyor. Çift renkli jantlar ve hemzemin kapı kollarıda gözlerden kaçmıyor.

Sade bir görünüm sunan iç mekanda bol bol dokunmatik yüzey sunan konseptte üç kollu direksiyon simidi, takla barları ve ilginç kafalık desteklerine sahip çift renkli koltuklar görülebiliyor. Yan aynaların yerine kamera kullanılmamış olması da aracın seri üretime yakın olduğunun sinyallerini veriyor.

3.835 mmboya, 1.695 mm en, 1.265 mmyükseklik ve 2.415 mm aks mesafesi sunan konsept, güncel Copen'den bile 440 mm uzun. Bu nedenle artık Kei Car olarak adlandırılamayacak olan Roadster'da artık 660 cc hacimli motorun kullanımına da gerek olmadığından 1.3 litre hacimli üniteyle güç ve performans yukarıya taşınacak.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder