6 Ekim 2023 Cuma

Kia Ray EV


Kia'nın geçtiğimiz yıl bir kere daha makyajladığı miniği Ray sonunda elektrikli seçeneğine kavuştu. Motor ve bataryası çok daha dikkat çekici veriler sunmayı başaran otomobil temellerini Hyundai i10 ve Kia Picanto gibi araçlarla paylaşıyor.

Görünümü benzinli kardeşleriyle aynı olsa da aerodinamik jant seçeneklerine sahip olan elektrikli seçeneğin ticari versiyonu da bulunuyor. Bu aracın ön koltuklarının arkasında ve kapı camlarında metal korumalar bulunuyor. Sol arka kapı standart yapıda olsa da sağdaki kayarak açılıyor.

İç mekanı da genel olarak değişmemiş olsa da dokunmatik ekran altında kalan bölüm yenilenmiş. Havalandırma kumandaları bu araçta yanyana sıralanırken vites kolu da iptal edilerek burada büyük bir depolama bölümü açılmış. Vites selektörüyse direksiyon simidi arkasında.

Gücü 68'den 87 beygire çıkan elektrik motoru ve kapasitesi sadece 16.4 kWh'ten 35.2 kWh'e çıkan bataryasıyla çok daha çekici hale gelen aracın menzili de şehir içinde 233 km'ye ulaşmış. Daha önceleri bu değer 138 km seviyesindeydi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder