7 Ekim 2023 Cumartesi

Daihatsu Osanpo, me:Mo ve Uniform


Daihatsu'nun bu yıl Tokyo'da sergileyeceği tek konsept Copen değil. Japon üretici, elektrikli geleceğe hazırlanırken yaptığı denemeleri de bizlerle paylaşacak. Şehir içinde kullanılmak için tasarlanan otomobiller farklı gövde yapılarına sahip.

3.395 mm'lik boyuyla Kei Car sınıfında yer alan Osanpo, yükseltilmiş bir roadster. 2.440 mm ask mesafesi sunan otomobilin çamurluk ve tamponları tek parça plastikten üretilmiş. Aynı kalıptan çıkan bu parçalar üretim maliyetlerini düşüren bir detay.

Süspansiyon sistemi dışarıdan görülebilen otomobilin kapalı jantları da aerodinamik tasarım sunuyor. LED aydınlatma grubu da ön ve arkada aynı görünüme sahip. Kare biçimli yan aynalara sahip olan otomobil hemzemin kapı kolları da kullanıyor.


Sade görünen iç mekansa  çift kollu direksiyon simidi ve küçük dijital ekran haricinde ilginç tasarımlı havalandırma kanallarına sahip. Ön konsolun üst kısmı açılarak bir çekmece ortaya çıkarılabilirken orta konsol kardeşleriyle paylaşılan bir görünüm sunuyor.

İnanılmaz derecede ince lastiklere sahip me:Mo'nun tasarımı da oldukça köşeli. Yan aynaları da genel hatlara uygun biçimde kare şeklinde olan aracın tampon ve çamurluklarında yine ortak tasarım kullanılıyor. Kapıları da simetrik olan otomobilde kare biçimli LED aydınlatma grubu kullanılıyor.

İç mekanda yine sade bir tasarım görülen konseptin direksiyon simidi, göbeğinin neredeyse tamamen dolu olması sebebiyle ilginç bir duruşa sahip. Plastik panellere sahip kapı içleri ve yine ilginç tasarıma sahip havalandırma ızgaraları öne çıkan detaylar. Orta konsol yine benzer görünüm sunsa da üst bölümünde yer alan dokunmatik yüzey farklılık yaratmış.

İşin ticari kısmında olan Uniform iki farklı gövde tipinde hazırlanmış. Van ve kasalı kamyonet olarak ortaya çıkan ikilinin tasarımlarında yine köşeler görmek mümkün. Piksellere ayrılmış LED aydınlatmalar ve dikdörtgen aynaları ortak olan ikilinin plastik tamponları ve sac jantları siyah renkli.

Üçlü arasında en endüstriyel tasarıma sahip iç mekanı sunduğu söylenebilen Uniform ikilisinde de iki kollu direksiyon simidi, küçük dijital gösterge paneli ve boruları görünen havalandırma sistemi öne çıkıyor. İçerisinde havalandırma sisteminin rotorunu barındıran orta konsol da Osanpo'da olduğu gibi koyu renkli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder