2 Haziran 2023 Cuma

Range Rover Sport


Range Rover modellerinin güncellenmesi devam ediyor. Geçtiğimiz ay standart araçlarda görülmeye başlanan yenilikler şimdi de Sport versiyonlarda karşımıza çıkıyor. Üstelik sunulan opsiyonlar ve en güçlü motorda önemli farklılıklarla.

Geçtiğimiz yıl tanıtıldığından güncellenen araçta tasarım anlamında büyük bir yenilik bulunmuyor. Bununla birlikte yeni tanıtılan SV seçeneklerinde daha büyük hava girişlerine sahip ön tampon, 23 inç çaplı jantlar ve dört çıkışlı egzoz sistemi görülebiliyor.

Jantlar karbon fiber, fren diskleriyse karbon seramik tercih edildiğinde 70 kg üzerinde hafifleme sağlanıyor. Bu araçta lastik tabanlarıysa önde 285, arkadaysa 305 mm genişliğinde. Bu arada SV'nin hava çıkışlarına sahip kaputunun da karbon fiberden üretildiğini hatırlatalım.

İç mekanda yapılan değişiklikler de daha yüksek yapılı kardeşinden alınan otomobilde direksiyon simidi SV butonuyla güncellenirken havalandırma dahil birçok kumanda elemanı ekrana gömülmüş. SV'nin donanımında yer alan ön koltuklar sabit kafalıklara ve karbon fiber sırtlıklara sahip. Vites koluysa seramikten üretilmiş.

P530'da BMW'den alınan çift turbo beslemeye sahip 4.4 litre hacimli V8'in hafif hibrit bir seçeneği kullanılıyor. Aracın gücü 530 beygirde sabit kalsa da yakıt tüketimi düşmüş. Şarj edilebilir hibrit P510e artık P550e olarak anılıyor ve 550 beygir güç, 800 Nm tork üretebiliyor. Bu aracın elektrikli menzili 120 km üzerine çıkmış.

SV'nin de kaputu altında görev yapan 4.4 litre hacimli V8 ile birlikte ortaya en güçlü Land Rover modeli çıkmış. 635 beygir güç, overboost ile 800 Nm tork üretebilen otomobilin 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 4 saniye altına inmiş. Bu aracın yaklaşık 2.5 ton ağırlığında olduğunu hatırlatalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder