1 Haziran 2023 Perşembe

Toyota Yaris


Toyota'nın küçük hatchback modeli Yaris'te ilginç değişiklikler var. Tasarımında bir yenilik bulunmayan otomobilin hibrit motor seçeneğine daha güçlü bir versiyon eklenirken iç mekanda da bazı teknolojik gelişmeler yaşanmış.

Tasarım yeniliği farklı jant seçeneklerinden ibaret olan otomobilin GR Sport donanımında farklı tasarıma sahip, 17 inç çaplı jantlar, yeni ön panjur deseni, daha sportif görünen arka tampon alt bölümü ve dışarıdan görülebilen egzoz çıkışı gibi detaylar dikkat çekiyor.

İç mekana geçildiğinde yenilenen dijital gösterge paneli ve daha büyük bir dokunmatik ekrana kavuştuğu görülebilen araçta USB-C portları ve kablosuz şarj istasyonu yer alıyor. Aracın otomatik frenleme sisteminde de geliştirmeler yapılırken kablosuz Apple Carplay ve Android Auto'ya kavuşan dokunmatik ekranın fiziksel butonları artık yok.

Kaput altında yer alan en büyük yenilik 1.5 litre hacimli, benzinli üniteyi kullanan 115 beygir gücündeki versiyonun haricinde 130 beygir güç, 185 Nm tork üretebilen bir seçeneğin daha sunulması olmuş. Bu araç, 0'dan 100 km/s sürate 9.2 saniyede ulaşıyor.

1 yorum: