13 Nisan 2023 Perşembe

Alfa Romeo Giulia ve Stelvio Quadrifoglio


Giulia ve Stelvio ikilisini geçtiğimiz yıl makyajlayan Alfa Romeo ilginç şekilde bu ikilinin en güçlü seçeneklerini tanıtmamıştı. Bu tanıtım için Quadrifoglio'nun 100. yaşını bekleyen İtalyan marka bu sebeple otomobillerin sadece 100 örneği bulunacak özel bir seçeneğini sergiledi.

Görsel yenilikleri büyük bir sürpriz sunmayan ikili aslında düşük güçlü kardeşlerininkinden bile daha az yeniliğe sahip. Laser LED farlar ve şeffaflaşan stoplar dışarıdaki yenilikleri oluştururken Quadrifoglio'ya özel grafikler sunan dijital gösterge paneli ve direksiyon simidine eklenen karbon fiber parça iç mekandaki farklılıklar. 100. yıl armasıysa ön yolcunun önündeki konsola işlenmiş.

Kaput altında yine çift turbo beslemeye sahip, 2.9 litre hacimli, V6 motor bulunuyor olsa da ünitenin gücü 10 beygir artışla 520 beygire ulaşmış. Sertliği ayarlanabilen süspansiyon sistemi, 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve karbon seramik fren diskleri standart olarak sunulmaya devam ediyor. İkilinin detaylı performans verileriyse henüz açıklanmadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder