15 Nisan 2023 Cumartesi

Human Horizons HiPhi Y

Çin'den ilginç elektrikli modeller gelmeye devam ediyor. Bu sefer karşımıza çıkan araç büyük sayılabilecek bir SUV. Tasarım özellikleriyle dikkat çeken otomobil aynı zamanda yüksek performans sunan motor seçeneklerine sahip.

4.938 mm boya, 1.958 mm ene ve 1.658 mm yüksekliğe sahip olan otomobil 2.950 mm ask mesafesi sunuyor. Dik burun yapısında ortada birleşen LED farlar dikkat çekerken LiDar sensörü de tavanda yer alıyor. Aerodinamik jantlar, hemzemin kapı kolları ve şık spoiler de aracın menzilini uzatmak konusunda mühendislere yardımcı oluyor.

İnce yapılı ve aracın arkası boyunca uzanan LED stopların haricinde HiPhi Y'nin en farklı tasarım detayının arka kapıları olduğunu söyleyebiliriz. Aslında kapılar normal bir şekilde açılıyor olsa da tavanın da C sütununun bir bölümüyle birlikte yukarıya kaldırılması değişik bir görünüm oluşturmuş.

Lüks iç mekanda bol bol ambiyans aydınlatması, dijital gösterge paneli, iki kollu direksiyon simisi, arka koltuklar için katlanır tepsiler, orta konsolun tamamını kaplayan dikey yerleşimli ekran, metal trim parçaları ve ön yolcu ekranı gibi kalemler görülebiliyor.

Tek motorlu seçenekleri 336 beygir gücünde ve arkadan itişli olan otomobilin dört tekerlekten çekişli, çift motorlu seçenekleriyse 504 beygir gücünde. Human Horizons, 76.6 ve 115 kWh kapasiteli pillerle menzilin 800 km üzerine çıkabildiğini söylüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder