13 Nisan 2023 Perşembe

Acura Integra Type S


Integra ailesi genişliyor. Type S ile Honda Civic Type R'ı biraz daha premium bir dokunuşla sunan Acura pazara ilginç bir oyuncu da sürmüş oluyor. Modelin iç mekanı tanıdık olsa da dışarıda yaşanan değişiklikler dikkat çekici.

Daha önce tanıtılan A-Spec'e göre daha agresif duran ön tamponda daha geniş havalandırma girişleri sunan otomobilde genişletilmiş çamurluk ve yan etekler de kullanılmış. 19 inç çaplı jantlar ve kırmızı kaliperler de standart donanımda. Daha düşük güçlü kardeşinin aksine düz bir spoiler kullanan Type S'in arka tamponu da yeni. Bunun nedeniyse Civic Type R'da olduğu gibi ortaya yerleştirilen üçlü egzoz çıkışı.

Aracın iç mekanındaysa çok daha az yenilik var. Vites topuzu, Honda'da olduğu gibi tamamen alüminyum olan Integra Type S'te Alcantara direksiyon simidi kullanılmış. A-Spec'te olduğu gibi rahat koltuklara sahip olan otomobilin döşeme rengi dağılımıysa biraz daha farklı.

Kaputu altında da tanıdık 2 litre hacimli, turbo beslemeli motoru barındıran otomobil 324 beygir güç, 420 Nm tork üretebiliyor. Sadece 6 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulan Type S, Civic Type R'dan 14 kg daha ağır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder