26 Mart 2020 Perşembe

Bandini Dora


Bu yıl Cenevre'de tanıtılamayan konseptlerden bir tanesi de Giorgetto ve Fabrizio Giugiaro'nun kurduğu firma GFG Style tarafından tasarlanmış bir Barchetta örneğiydi. Elektrikli aracın teknik verileri de oldukça etkileyici.

Sivri burun kısmının iki yanına yerleştirilmiş LED farları dikkat çekici olan otomobilin yanında, ön çamurluklardan başlayıp arkada spoiler altına kadar devam eden bir kemer bulunuyor. 21 inç çaplı jantlarla donatılan Dora'nın arka bölümünde de keskin hatlar ve aracın genişliği boyunca uzanan LED stoplar mevcut.

4.8 metre boya ve 2 metre genişliğe sahip olan otomobilin inanılmaz bir açıya sahip olan ön camı, yüksekliğin 1.150 mm'de kalmasını sağlamış. Aks mesafesiyse tam 3 metre.


Yukarıya açılan kapılardan geçilen iki kişilik iç mekanında dijital gösterge paneli ve yanda yer alan kameraların görüntülerinin aktarıldığı iki küçük ekran bulunan modelin beş parçadan oluşan pillerinin bir parçası koltuk aralarına, diğerleriyse koltukların arkasına yerleştirilmiş. Direksiyon simidiyse "U" biçimli.

Elektrikli bir konsept olan Dora'nın 544 beygir gücü ve 680 Nm torku dört tekerleğe birden aktarılıyor. 0'dan 100 km/s sürate 3.3 saniyede ulaşabilen otomobilin 90 kWh kapasiteli bataryaları 450 km üzerinde bir menzil sunabiliyor. Ayrıca maksimum sürat 250 km/s'te sınırlandırılmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder