27 Mart 2020 Cuma

IED Tracy


2020 yılında Cenevre'de göremediğimiz konseptler arasında Istituto Europeo di Design tarafından hazırlanan ilginç bir elektrikli araç da bulunuyor. Küçük boyutlarıyla dikkat çeken aracın ilginç yanı 6 kişilik olması.


Yükseltilmiş yapısı sayesinde araziye de uygun olan otomobilin hem ön hem de arkasında bagaj bağlanabilecek bölümler bulunuyor. Yine önde ve arkada cam çerçeveleri öne çıkarılmış olan aracın aydınlatma grubu da LED teknolojisine sahip.

3.740 mm boya, 2.205 mm genişliğe, ve 2.083 mm yüksekliğe sahi olan konseptin aks mesafesi 2.890 mm olarak açıklanıyor. Modelin sol tarafında bir, sağdaysa iki kapısı bulunuyor.


Şimdilik bir çizimden ibaret olan iç mekanda sürücü ortada otururken köşelere dağıtılmıl olan iki koltuk grubunda 5 kişi oturabiliyor. Altıgen direksiyon simidi ve sayıları en aza indirilmiş fiziksel kumanda elemanları da aracın hayal edilen özellikleri arasında.

Bir çift batarya paketinden güç alan elektrik motoruna sahip olduğu açıklanan konseptin teknik özellikleriyse paylaşılmadı.

3 yorum:

  1. https://www.audi.com.tr/tr/web/tr/modeller/a8/a8-l.html#layer=/tr/web/tr/modeller/a8/a8-l.engine_compare.4N803A0_2020,4N80DA1_2020.techdata.html


    onur bey 3 litre dizel ve benzinli audi a8 motorlarının 0-100 değerleri neredeyse aynı. son hızları zaten aynı. bu nasıl olur? benzinli model ps olarak çok daha fazla olsa da nasıl oluyor da 0-100'de dizel ile farkı açamıyor?


    sessizlik için yine benzinli alınır belki ama yakıt tüketimi olarak dizel daha uygun tabii. a8 alan adam bunu düşünmez ama benzinlinin performansının dizel ile aynı olması beni üzdü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı değil aslında. Benzinlinin 0.2 saniye avantajı var 0-100 hızlanmada. 2 tonun üzerine çıkıldığında büyük hacimli Diesel motorlar yaklaşabiliyor benzinli kardeşlerine ama daha çok performans isteyenlere daha performanslı benzinliler var. Diesel'in avantajı hem daha yüksek tork hem de verilerin daha düşük devirde elde edilmesi.

      Bir de burada karşılaştırdığımız şeyler Diesel için avantajlı olan iki metrik. Maksimum sürat iki araçta da elektronik olarak sınırlı. Limitör kaldırıldığında benzinli daha hızlı olacaktır. Aynı şekilde 0-100 hızlanmanın yanında bir de 0-200'e bakmak lazım ki orada da benzinli farkı açar.

      Sil
    2. o fiyatlara çıkıldığında dizele dönüp bakmazdım açıkçası. ama vizyonsuz iş adamı bozmaları, hanzo belediye başkanları ya da para yiyici sendikacıların altında olacakları için 50tdi satar her zaman.

      Sil