4 Ekim 2019 Cuma

BMW X5 M ve X6 M


BMW'nin M ailesi de genişliyor. Markanın SUV modellerinden X5 ve X6 da yeni M seçeneklerine kavuştu. Alman üretici, diğer yüksek performanslı versiyonlarda olduğu gibi ikilide de Competition paketini sunacak.

Dışarıdan bakıldığında daha agresif duran tamponlar, genişlemiş yan etekler ve çamurluklar, M yan aynaları, spoiler, difüzör, dörtlü egzoz çıkışları ve 21 inç çaplı jantlarla farklılaşan araçlar Competition paketiyle birlikte arkada 22 inç çaplı jantlara kavuşuyor.


İç mekanda M logolu direksiyon simidi, vites kolu ve ışıklandırmalı kapı eşikleri haricinde çok daha yüksek yan desteklere sahip ön koltuklar, kırmızı renkli motor çalıştırma düğmesi, yine bu renkte sunulan M butonları ve orta konsolun altına eklenen model arması gözlerden kaçmıyor.

Dört tekerlekten çekiş sistemini standart donanımda sunan ikilinin kaputu altında kule gergisi kullanılmış. Önde 6 pistonlu kaliperlere sahip fren sisteminde 395 ve 380 mm çaplı diskler görev yapıyor. Direksiyon sistemi yeni olan araçların adaptif süspansiyon sistemleri de bulunuyor.


4.4 litre hacimli, çift turbo beslemeli, V8 motoru 600 beygir güç, 750 Nm tork üretebilen SUV modellerinde 8 ileri vitesli otomatik şanzıman görev yapıyor. 0'dan 100 km/s sürate 3.9 saniyede ulaşabilen araçların maksimum süratleri 250 km/s'te sınırlandırılmış olsa da ek ucret karşılığında limitör 290 km/s'e çekiliyor. Competition paketiyle motorun gücü 625 beygire yükselirken 0-100 km/s deparı 3.8 saniyede tamamlanıyor.

1 yorum:

  1. Koltuklar efsane. Hızlanma muazzam. İç & dış tasarım gayet iyi. Daha ne olsun?

    YanıtlaSil