5 Ekim 2019 Cumartesi

Aston Martin DBS GT Zagato


Aston Martin ve Zagato'nun sınırlı üretim modellerine bir yenisi eklendi. Geçtiğimiz aylarda tanıtılan ve DB4 GT Zagato Continuation olarak adlandırılan modelin modern ikizi olarak ortaya çıkan araç ilginç bir şekilde satılıyor.

DB4 GT Zagato'yu dirilttikten sonra bu modelden sadece 19 adet üretileceğini belirten Aston Martin yine bu miktarda üreteceği DBS GT Zagato'yu klasik modelle birlikte sunacak. DBZ Centenary Collection adıyla satılacak ikilinin değeriyse vergiler hariç 6 milyon Sterlin.


Uzun burun yapısı ve dev ön panjuruyla dikkat çeken otomobilin bu bölümünde yer alan 108 baklava tanesi motor çalışmazken kapalı dururken çalıştığında ızgaraların arasını açıyor. İnce yapılı farlar ve büyük bir hava çıkışına sahip kaput önde dikkat çeken noktalar.

Yana geçildiğinde geniş bir hava çıkışı ve bu araca özel olarak tasarlanan jantlar görülebilirken arkada üç boyutlu LED stoplar, birçok hava çıkışına sahip tampon, aktif difüzör ve dörtlü egzoz çıkışı bulunuyor.


Kişiselleştirilebilen iç mekanda Z logolu kafalıklara sahip koltuklar haricinde 3 boyutlu basım tekniğiyle üretilen altın trim parçaları gözlerden kaçmıyor. Bu parçalar istenirse karbon fiber veya alüminyum olarak sipariş edilebiliyor.

Kaputu altında DBS Superleggera'nın çift turbo beslemeye sahip, 5.2 litre hacimli V12 motorunu barındıran otomobil bu araçtan daha güçlü. 770 beygir güç üretebilen ünitenin diğer detaylarıysa paylaşılmadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder