12 Ekim 2019 Cumartesi

BMW M8 Gran Coupé


BMW'nin geçtiğimiz yıl tanıttığı M8 Gran Coupé konsepti sonunda gerçeğe dönüştü. Markanın en şık görünümlü modellerinden 8 Serisi Gran Coupé, M logosuyla birlikte en güçlü motor seçeneğine kavuştu.


Tasarımında yapılan yenilikler diğer kardeşlerinde de görülebilen otomobilde siyah renkli ön panjur ve dış trim parçaları, karbon fiber tavan, 20 inç çaplı jantlar, bagaj kapağı üzerine eklenen ince spoiler, M yan aynalar, küçük bir difüzör ve dörtlü egzoz çıkışı görev yapıyor.


İç mekanında daha yüksek yan destekli koltuklar, özel tasarlanmış vites kolu, M armalı direksiyon simidi, orta konsola eklenmiş ve model ismini gösteren arma, kırmızı renkli motor çalıştırma düğmesi ve aynı renge sahip M butonları bulunan aracın gövde altına ek güçlendiriciler uygulanmış.


4.4 litre hacimli V8 motoru, çift turbo besleme yardımıyla 600 beygir güç, 750 Nm tork üretebilen araçta 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi standart olarak sunuluyor. 0'dan 100 km/s sürate 3.3 saniyede ulaşabilen aracın maksimum sürati, seçilen pakete göre 250 veya 305 km/s'te sınırlanıyor. M8 Competition'da güç 625 beygire ulaşırken 3.2 saniyelik 0-100 km/s deparı dşında değişen bir veri bulunmuyor.

2 yorum: