19 Eylül 2019 Perşembe

Baojun RM-5 ve RC-6


Otomotiv dünyasının gözleri Frankfurt'ta olsa da Çin'de de ilginç gelişmeler oluyor. GM ailesinde yer alan Baojun bu ülkede iki araç tanıttı. Farklı görünseler de her iki otomobilin de temelleri ortak.


Aslında SUV ile MPV arasında bir yapıya sahip olan RM-5, 4.705 mm boya, 1.806 mm genişliğe ve  1.645 mm genişliğe sahip olan otomobilin aks mesafesi 2.750 mm olarak açıklanıyor. Çift katlı farlar ve büyük ön panjuruyla ilginç bir görünüm sunan otomobilin arka kısmında da çift katlı stoplar bulunuyor.


Sade görünen iç mekanda dijital gösterge paneli, yatay dokunmatik ekran, üç kollu direksiyon simidi ve ön yolcu bölümüne yatay olarak yerleştirilmiş uzun havalandırma çıkışları modern bir duruşa sahip.


Hafifçe yükseltilmiş tasarıma sahip bir fastback gibi görünen RC-6'da da büyük bir ön panjur ve kısa yapılı bir bagaj kapağı kullanılmış. 4.925 mm boya, 1.880 mm genişliğe ve 1.580 mm yüksekliğe sahip olan modelin aks mesafesi 2.800 mm. Yerden yükseklikse 198 mm.


İç mekanda ana hatları kardeşiyle paylaşan aracın gösterge paneli ve hemen yanında bulunan dokunmatik ekran farklı tasarlanırken ortada görülen havalandırma çıkışları da yatay bir şekilde aşağıya alınmış.


1.5 litre hacimli, turbo beslemeye sahip benzinli motorlarla donatılan ikili 147 beygir güç, 245 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel şanzıman standart olarak sunulurken önceden programlanmış 8 orana sahip CVT opsiyonel donanımda. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder