6 Mart 2018 Salı

Kia Ceed Sportswagon


Yeni nesil örneklerinin tanıtımı üzerinden henüz kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen Kia Ceed'e station wagon seçenek de eklendi. Şık görünen otomobilin bagaj hacmi, bir üst segmenti zorluyor.


Ön görünümü hatchback kardeşininkinden farksız olan otomobilin arkasına geçildiğinde yatay yerleşime sahip LED stopların BMW modellerini hatırlattığı söylenebilir.  Spoiler ve yüzgeç antenin görünümleri de modele sportiflik katmış.

Eskisinden 20 mm daha alçak ve 20 mm daha geniş olan otomobilin iç mekanına geçildiğinde ön konsolun, hatchback kardeşten aynen alındığı görülürken asıl farklılık bagaj bölümünde bulunuyor. 600 litre hacimli bagajı 40:20:40 oranında yatırılabilen arka koltuklar yardımıyla genişletilebilen otomobil bu konuda D segmenti station wagon araçlarla yarışıyor.


Motor seçenekleri de tanıdık olan Ceed SW kaputu altında 1 ve 1.4 litre hacimli benzinli motorlar sunuyor. Turbo beslemeye sahip olan ikili sırasıyla 120 ve 140 beygir güç üretebilirken atmosferik emişli 1.4 motor 100 beygir gücünde. 1.6 litre hacimli turbo Diesel ünitenin de 115 ve 136 beygir güç üretebilen iki seçeneği mevcut.

6 ileri vitesli manuel şanzıman standart donanımda sunulurken turbo beslemeye sahip 1.4 ve 1.6 litre hacimli motorlarda 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman da alınabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder