4 Mart 2018 Pazar

Jaguar I-Pace


Jaguar'ın 2016 yılında konsept halini tanıttığı elektrik motorlu SUV modeli I-Pace sonunda seri üretime geçiyor. Üstelik modelin iç ve dış tasarımı neredeyse hiçbir değişikliğe uğramamış. Ayrıca performans verileri de korunmuş.

Önden bakıldığında bir Jaguar olduğunu belli eden I-Pace'in kısa yapılı kaputunda büyük bir hava çıkışı yer alırken kısa tampon tekerlek mesafeleri, 2.99 metre uzunluğunda olan aks mesafesini öne çıkarıyor. Jant çapları 22 inçe kadar büyüyebilirken spoiler, yatık bagaj kapağı camı, difüzör ve ince uzun LED stoplar dikatlerden kaçmıyor.


Şık bir sadeliğe sahip olan iç mekanda üç kollu direksiyon simidi, dijital gösterge paneli ve bir çift dokunmatik ekran kullanılmış. Sabit bir cam tavana sahip olan otomobilin orta konsolu altında büyük depolama bölümleri kullanılmış. 656 litre hacimli bagajsa 1.453 litreye kadar büyütülebiliyor.


50:50 ağırlık dağılımına sahip olan aracın opsiyonel donanımında pnömatik süspansiyon sistemi de yer alacak.

Biri önde diğeri de arkada toplam iki elektrik motoruna sahip olan I-Pace dört tekerlekten çekişli bir otomobil. 400 beygir güç, 696 Nm tork üretebilen aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 4.8 saniye sürerken 90 kWh kapasiteli piller menzili 480 km'ye ulaştırmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder