10 Mart 2018 Cumartesi

Toyota GR Supra Racing Concept


Toyota'nın Cenevre'de yeni nesil Supra'yı sergileyeceği zaten biliniyordu. Son günlere kadar bilinmeyense bu otomobilin seri üretim değil bir yarış aracı olacağıydı. FT-1 konseptine benzeyen hatlarıyla gelecek modeli beklemek giderek daha da zor oluyor.

Gazoo Racing ile birlikte hazırlanan otomobilde bu nedenle genişletilmiş çamurluklar, abartılı bir aerodinamik kit, hafif jantlar, slick lastikler ve tek çıkışlı egzoz sistemi bulunsa da LED aydınlatma grubu ve çift bombeli tavan gibi bazı detaylar seri üretimde de bizlerle olacak.


Aracın iç mekanına baktığımızdaysa seri üretimde neler göreceğimizi tahmin etmek güç. Soyulmuş yaşam bölümünde takla kafesi, yarış koltuğu, üzerinde dijital gösterge paneli olan direksiyon simidi, beş noktadan bağlantılı emniyet kemerleri ve az sayıda düğme bulunan bölümde büyük ihtimalle sadece kapı kolları aynen korunacak.

Kaputun altında ne tür bir ünite olduğu da açıklanmasa da aracın BMW Z4 ile ortak platformda üretileceği biliniyor. Bu nedenle sıralı 6 silindirli motor ve arkadan itiş sistemine sahip olması muhtemel.

1 yorum:

  1. "Toyota GR Supra Racing Concept", yeni nesil seri üretim Toyota Supra'nın nasıl görüneceğine dair güçlü bir ipucu...

    YanıtlaSil