9 Mart 2018 Cuma

Pininfarina HK GT


2018 Cenevre otomobil fuarı konseptler için de güzel bir organizasyona dönüşmüş durumda. Büyük markaların yanında tasarım firmaları da geleceğin otomobilini fuarda sergileme yarışında.


Pininfarina'nın etkileyici konsepti de yuvarlak hatlarıyla göz alan tasarıma sahip örnekler arasında yerini alıyor. LED farları, ön panjura entegre edilmiş aydınlatma ünitesiyle birleşen otomobil büyük jantlara ve yukarıya doğru açılan iki kapıya sahip. Arka bölümü, 4 kapılı Mercedes-AMG GT'yi andıran HK GT'nin egzoz çıkışları da tampona şık bir şekilde gizlenmiş.


Dört kişilik oturma kapasitesi sunan konseptin içi modern görünüyor. Alt ve üstü düzleştirilmiş direksiyon simidinin haricinde ön yolcunun hemen önünde bulunan kısmın yularıya doğru açılarak bir ekrana dönüşmesi ve orta konsolun dokunmatik bir ekrandan oluşması bu bölüme farklı bir hava katmış.


4.980 mm boya, 2.000 mm genişliğe, 1.365 mm yüksekliğe ve 2.975 mm aks mesafesine sahip olan otomobilin 4 elektrik motoru 1.087 beygir güç üretiyor. 2 ileri vitesli otomatik şanzımanıyla 0'dan 100 km/s sürate 2.7 saniyede ulaşabilen, dört tekerlekten çekişli konseptin maksimum sürati 350 km/s.

38 kWh kapasiteli bataryalarıyla yaklaşık 160 km menzil sunan otomobilde bir de küçük gaz türbini bulunuyor. Menzil uzatıcı olarak kullanılan bu ünite sayesinde araç tek depoyla 1.000 km menzil sunabiliyor.

1 yorum:

  1. Mercedes amg modeline body kit panjur far paketi mi üretmişler?!?

    YanıtlaSil