9 Mart 2018 Cuma

Range Rover SV Coupé


Range Rover'ın iki kapılı özel üretim modeli Cenevre'de tanıtıldı. 999 örneği bulunacak olan SUV, 240.000 Sterlin gibi uçuk bir başlangıç fiyatına sahip olsa da hem yol hem de arazi performansıyla dikkat çekici olacak.

Standart bir Range Rover'ın iki kapısı iptal edilmiş seçeneği gibi görünse de kaput ve bagaj kapağının alt kısmı haricinde hiçbir gövde parçası ortak kullanılmayan bu otomobil 23 inç çaplı jantları (opsiyonel olarak) sunan ilk Range Rover modeli. Ayrıca kapılarda yer alan camların da çerçeveleri bulunmuyor.


Dört kapılı kardeşinden 8 mm daha alçak olan modelin 900 mm'lik su geçiş yüksekliği ve 3.5 tonluk çekme kapasitesi etkileyici.

İç mekana geçildiğinde ön konsolun dijital gösterge paneli ve iki adet dokunmatik ekrandan oluşan birimleri dikkat çekiyor. Ön ve arka koltuklar farklı renklerde alınabilirken arka bölümde, öndeki kadar ayar kabiliyeti ve lüks donanım sunan iki koltuk yer alıyor.


Kaputu altında kompresör beslemeye sahip, 5 litre hacimli bir V8 motor bulunduran araç 565 beygir güç, 700 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve 8 ileri vitesli otomatik şanzıman standart olarak sunuluyor. 0'dan 100 km/ s sürate 5.3 saniyede ulaşabilen SUV, 265 km/s maksimum sürate sahip.

1 yorum:

  1. 1970 yılında çıkan ilk nesil Range Rover'a güzel bir gönderme olmuş.

    YanıtlaSil