23 Temmuz 2013 Salı

Seat León ST


Seat León ailesi genişlemeye devam ediyor. Beş kapılı modelin ardından gelen üç kapılı versiyon sportif görünümüyle dikkat çekerken aileler için daha kullanışlı olan station wagon versiyon ilk defa aileye katıldı.

Dış mekan tasarımında bir sürpriz bulunmayan otomobilin C sütunu gerisi uzatılmış. Beş kapılı modellere göre ortalama 45 kg ağırlaşan otomobilin aks mesafesi aynı kalsa da boyu 4.54 metreye ulaşmış.


İç mekan tasarımında da bir yenilik bulunmayan otomobilin bagaj hacmi 587 litre. Arka koltukların yatırılmasıyla bu hacim 1.470 litreye ulaşmış.


Kaputu altında da tanıdık motorlar görev yapan aracın hacimleri 1.2 ile 1.8 litre arasında değişen benzinli motorları 86 ile 180 beygir arasında güç üretirken 1.6 ve 2 litre hacimli turbo Diesel üniteler 90 ile 184 beygir arasında güce sahip.

3 yorum:

  1. c sınıfı wagon savaşı kızışıyor. Megane ST, Focus sw, i30 cw, ceed sw, astra st, cruze sw nin oldugu bu grupta leon st nin şansı olur mu bilemiyorum. Bekleyip görmek lazım

    YanıtlaSil
  2. Onur Bey Seat Leon ST ile Skoda Octavia Combi arasında aynı donanımda 10.000 TL fark var. Leon daha ucuz. Bu ikisi arasında sizin tercihiniz ne olurdu? 2 çocuklu bir aile olarak hatchback arabaya sığmaktan bıktık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geniş bir bagaj hacmine ihtiyacım olmadığından alıcı gözüyle bakmam zor fakat iki araç arasında donanım farklılıkları olduğunu belirtmeliyim. Her ikisi de tek donanım paketiyle satılsa da Octavia'nın paketi daha zengin. Leon ST'de arka park sensörleri paket opsiyonu örneğin. Mekanik olarak farkları bulunmadığından daha şık olanına yönelirdim ben büyük ihtimalle ki bu durumda benim daha şık bulduğum Seat.

      Sil