24 Temmuz 2013 Çarşamba

G-POWER M3 GT2 R


BMW modifikasyonundan bahsedildiğinde aklımıza gelen markaların başında olan G-POWER bir başka M3 modifikasyonuyla karşımızda. Tam bir pist aracı gibi görünen bu otomobilin ilginç yanıysa trafiğe çıkış izninin bulunması.

Bol bol karbon fiber parça kullanılan gövdede genişletilmiş çamurluk ve yan etekler, geniş hava girişine sahip ön tampon, ek hava çıkışlarına sahip kaput, dev spoiler ve hava çıkışlarına sahip arka tampon dikkat çekerken jantlar 20 inç çaplı.


İç mekanında tam boy takla kafesi, yarış koltukları, 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri, sportif görünümlü direksiyon simidi ve sınırlı üretim plakası yer alan otomobilin göstergeleri de G-POWER imzası taşıyor.

Süspansiyon ve egzoz sistemleri yenilenen aracın frenleri de güçlendirilmiş. Ön aksta görev yapan 6 pistonlu kaliperler 396 mm çaplı disklerle eşleşirken arkada 4 pistonlu kaliperler 380 mm çaplı disklerle birlikte çalışıyor.

Kaputu altında görev yapan v8 motorun hacmi 4.6 litreye yükseltilen otomobil bir de kompresör beslemeyle donatılarak 720 beygir güç, 700 Nm tork üretmesi sağlanmış. Ağırlığı 1.500 kg'ın altına çekilen araç 0'dan 100 km/s sürate 3.7, 200 km/s sürateyse 9.5 saniyede ulaşabiliyor. Maksimum süratse 330 km/s'in üzerinde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder