12 Şubat 2013 Salı

Seat León SC


Yeni nesil Seat León ailesi genişliyor. Beş kapılı versiyonun ardından otomobilin daha sportif görünüm sunan üç kapılı modelleri üzerindeki perde de kalktı.

İspanyol markanın son yıllarda sergilediği konsept araçlardan alınmış tasarım detaylarıyla oldukça şık bir görünüme sahip olan otomobil şık tasarıma sahip yeni jantlar, sportif görünümlü tamponlar ve kaslı bir duruş sergileyen yan çizgiler haricinde Alfa Romeo Brera'yı andıran arka tasarımıyla da dikkatleri üzerine çekiyor.


İç mekanı 5 kapılı kardeşinden alınan otomobilde sıfır konumu aşağıyı gösteren göstergeler, alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi ve yan destekleri yükseltilmiş koltuklar gibi donanımlar bulunuyor.

4.23 metre boya sahip olan aracın aks mesafesi 5 kapılı modelinkine göre 35 mm kısaltılarak 3.500 mm'ye gerilemiş. Motor seçenekleri de tanıdık olan León SC'nin güçleri 105 ile 184 beygir arasında değişen ünitelerinin hacimleri 1.2 ile 2 litre arasında değişiyor.

6 yorum:

  1. bir onceki jenerasyona koymamislardi 3 kapiyi uzmuslerdi bizi. bu da hos olmus pek bir degisiklik yok yani normal 5 kapidan 3e gecerken gorulen seyler yapmislar ama sporcu ruhu olan adam bunu tercih eder oburu aile babasi imaji veriyor

    YanıtlaSil
  2. eski Leon'la yenisini yan yana koysalar otomobillerden anlamayan biri eskisini daha güncel model zanneder. bu otomobilin farları ve stopları dışında tasarım açısından hiç bir yeniliği yok. VW grubunun Golf gibi sembol bir araçta bu formülü uygulaması anlaşılabilir ama Leon'da bunu yapmak ne kadar anlamlı? (tabiki burada bahsi geçen Leon 5 kapılı versiyon)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aracın daha geniş kitleye ulaşması için yapılıyor ama boşalan yere aynı şekilde farklı tasarıma sahip bir model getirilse daha hoş olur bence.

      Sil
  3. Açıkca leon fanlarının yeni kasayı yadırgaması tamamiyle zevklerle ilgili. yeni leon bence sınıf atlamış. yalnız ön konsol biraz eski nesil golfleri andırıyor. neden golf 7 yle aynı plaform kullanılmamış anlamadım. aynısı olmasada benzer bir tarz olabilirmiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da iç tasarım hoş gelmiyor yalnız SC modelinin dış görünüşü güzel olmuş. S veya RS ailesine bakılmıyorsa Audi yerine bile alınabilir bence. Aynı teknik yapıyı daha hoş bulduğum bir tasarımla satın almak mantıklı.

      Sil
  4. seat olarak kasa oldukça başarılı bir değişim geçirmiş. bana göre golf 7 den de güzel bir kasa. yalnız aynı gelişimi iç mekanda özellikle konsol da biraz kolaycılığa-atalete kaçarak tamamlamışlar. skoda octavia ile karşılaştırısam (aynı kulvarda sayılmasalarda öne çıkan modelleri olarak) bu konuda ham kasa hem iç mekan olarak daha da bir üzerine koymuş ama seat çıtayı aknı miktar yükseltememiş. "oscar goes to..." sahnede ancak aday olarak kalacak bir leon.

    YanıtlaSil