20 Temmuz 2012 Cuma

Chevrolet Camaro SS 1LE


Chevrolet, 2011 SEMA Show sırasında konsept halini tanıttığı 1LE donanım paketli Camaro SS'i sonunda seri üretime aldı. Motor performansı değişmeyen aracın yürüyen aksamında pist kullanımına yünelik değişiklikler bulunuyor.

Mat siyaha boyalı motor kaputu, ön tampon altı splitter ve bagaj kapağı üstü için spoiler gibi farklılıklar sunan aracın 20 inç çaplı jantları da aynı renge boyanmış. İç mekanında metal pedal seti, alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi ve süet döşemeler dikkat çekerken fren kaliperleri kırmızıya boyanmış.

Seri kullanımda çekiş kayıplarını engelleyip yol tutuşu iyileştirmek için ön ve arka dengeleyici çubukları kalınlaştırılan otomobilin ön aksına kule gergisi eklenirken arka aksta daha güçlü şaftlar görev yapmaya başlamış.

Camaro ZL1'dan alınan benzin pompasıyla performanslı sürüşlere daha da hazır hale getirilen otomobilin daha kısa oranlı şanzımanı 6 ileri vitesli manuel bir ünite.

3 yorum:

  1. şu araca tapıyorum walla.eskimeden efsane olma statüsüne çıktı.iç tasarımdaki kısmen sıradanlık ve aşırı yakıt tüketimi(şehir içi 18lt) dışında kusursuz...

    YanıtlaSil
  2. Hala A.B.D.'de yaşıyor olsaydım retro tasarımlı Mustang, Camaro ve Challenger modellerinden birer adet koymak isterdim garajıma. Türkiye'de pek mümkün ve mantıklı değil haliyle.

    YanıtlaSil
  3. sahiden bir yirmi yıl sonra klasik olarak anılacak bunlar.

    YanıtlaSil