17 Temmuz 2012 Salı

Aspid GT-21 Invictus


İspanyollar süperspor otomobil piyasasına ilginç modeller katacak gibi duruyor. Aspid GT-21 Invictus ile büyük ve güçlü bir motoru hafif bir kasayla birleştiren mühendisler araç üzerinde ilgi çekici teknolojiler de kullanmış.

Köşeli hatlarıyla dikkat çeken aracın ön aksında açık tekerlekler kullanılırken ön kısımda kullanılan splitter ve deflektörler, LED farlarla birleşince otomobile etkileyici bir görünüm kazandırmış. Bir merdiven basamağı genişliğinde olan yan eteklerin arkasında egzoz çıkışları bulunuyor.

4.447 mm uzunluğa, 1.883 mm genişliğe ve 1.226 mm yüksekliğe sahip olan aracın arka tasarımıysa biraz daha sade. Uzun bir motor kaputu ve oldukça kısa bir arka aks-tampon mesafesine sahip olan otomobilin hava çıkışlarına sahip arka tamponunun altında bir de difüzör bulunuyor.

İç mekan fotoğrafları henüz paylaşılmasa da bu bölümde arka koltuklar dahil yüzün üzerinde opsiyona sahip olduğu belirtilen aracın bagaj hacmi de 275 litre olarak açıklandı.

Aşırı ısınmanın önüne geçebilmek için çift kaliper ve çift disk gibi ilginç bir uygulamaya gidilen fren sisteminde görev yapan diskler içlerinde büyük boşluklara sahip. Süspansiyon sistemi de açık tekerlekli yarış araçlarından uyarlanan aracın hemen hemen her yerinde kullanılan kompozit malzemeler sayesinde boş ağırlık 990 kg'ın altına inmiş.

Kaputunun altında BMW'den alınan 4.4 litre hacimli bir v8 motor kullanılan araç 450 beygir güç üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 2.9 saniye olarak belirtilen aracın maksimum süratiyse 300 km/s'in üzerinde.

3 yorum:

  1. Çok beğendim. Yine otomobil piyasasına eski heyecanını veren bir butik üretici oluyor. Elektrikli otomobil ve tasarruf meselesi sıkıyor malesef. Otomobil heyecanını dinç tutan hep bu markalar. Onlar da birer birer kapanıyor malesef...O değil de TVR'a yazık oldu şimdi. Tamamen bıraktılar artık üretimi...

    YanıtlaSil
  2. ben de cok begendim harika olmus. paran olacak alican bir tane bundan daha ne istersin. dis tasarimi resmen nefes kesici.

    YanıtlaSil
  3. Benim de hoşuma gidiyor bu tip markalar. TVR'a ben de çok üzüldüm. İlginç otomobilleri vardı zamanında.

    YanıtlaSil