2 Mart 2012 Cuma

Smart BRABUS ForTwo ED ve eBike

2012 Cenevre otomobil fuarının sürprizlerinden birisi, hatta ikisi de BRABUS'tan geliyor. Güç verileri göz kamaştıran Mercedes modelleriyle dikkat çekmeyi adet haline getiren üreticinin bu sefer el attığı iş elektrik motorlu Smart'ı kapsıyor.

Dış görünüşü oldukça sportif bir hale getirilen Smart Electric Drive'ın parlak siyah gövde rengi yeşil Tridon kafesi ve yan aynalarla kontrast oluşturuyor. Ön panjura yeni bir tasarım uygulayan BRABUS ön tampona da LED gündüz farları eklerken farların zeminlerini siyah renkli tercih etmiş. Süspansiyon sistemi 10 mm alçaltılan aracın siyah renkli jantları önde 16, arkadaysa 17 inç çaplı seçilmiş.


İç mekanında da şık değişiklikler bulunan araçta BRABUS logolu paspas ve göstergeler kullanılırken alüminyum pedal seti ve el freni kolunda da markanın imzası bulunuyor. Deri kaplı koltuklar ve ön konsolla şık bir görüntü sergileyen otomobilin iç mekanında da siyah-yeşil renk kombinasyonu dikkat çekmekte.

Modifikasyon firmalarının genelde uzak durduğu elektrik motoru modifikasyonu alanına da el atan BRABUS aracın gücünü 82 beygire yükseltirken tork 135 Nm olarak açıklandı.


Markanın fuarda sergileyeceği tek elektrikli araç ForTwo ED değil. İki tekerlekli araçlar ailesinden de elektrik motoruna sahip bir taşıt bulan BRABUS yaklaşık 0.7 beygir güç üretebilen bisikletin maksimum 45 km/s sürate ulaşabildiğini açıkladı. Mat siyah rengiyle dikkat çeken bisiklette dijital göstergeler ve disk frenler bulunmakta.

Hatırlayacağınız gibi bu iki araç geçtiğimiz yıl birlikte tanıtılmışlardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder