29 Şubat 2012 Çarşamba

Jaguar XF Sportbrake


2012 Cenevre otomobil fuarının yeni station wagon modellerinden birisi de Jaguar’dan gelecek. Markanın bu gövde seçeneğiyle üreteceği ikinci araç olan XF Sportbrake hem sportif hem de oldukça şık bir duruşa sahip.

Ön kısmı sedan kardeşiyle aynı olan otomobilin B sütunu arkasında kalan gövde panellerinin tamamı yeni. XJ ailesinde olduğu gibi aracın yan camlarını boydan boya geçen bir krom kuşağa sahip olan aracın D sütunu siyaha boyanarak camlarla bütünlük sağlaması amaçlanmış.

Bagaj kapağı camı üzerinde büyücek bir spoiler bulunan otomobilin stopları LED teknolojisi kullanırken gövdeye doğru bastırılmış tampon tasarımı sayesinde station wagon gövde seçeneği sedandan sadece 5 mm daha uzun olmuş. Arka koltuk yolcularına 48 mm daha fazla baş mesafesi sunan Sportbrake’in ağırlık artışıysa 70 kg’ın biraz altında kalmış.

2.2 ve 3 litre hacimli turbo Diesel motor seçenekleriyle satılacağı açıklanan otomobillerin tamamı arkadan itişli ve 8 ileri vitesli otomatik şanzımana sahip olacak. Bu arada yeni gövde seçeneğinin sunduğu bagaj hacminin de 550 ile 1.675 litre arasında olduğu açıklandı.

5 yorum:

  1. aracı beğeniyorum güzel şık farklı hem sedanı hem wagonu, ammma motor seçenekleri ve euro ncap ten rakiplerine göre düşük puan alması caddelerden neden daha çok 5 serisi E serisi ya da A6 gördüğümüzü açıklıyor.

    YanıtlaSil
  2. hem de rakiplerine göre ucuz olmasına rağmen

    YanıtlaSil
  3. Bir de marka imajı gibi bir sorun var. Bu sorun Tata'ya satıldıktan sonra daha da büyüdü.

    YanıtlaSil
  4. tata'ya satılmış olabilir ama kalitesi ne durumda? bmw'den audi'den mercedes'ten çok mu kötü? kıyaslarsak nasıl bir pozisyon edinir. volvo da çin'e satılmıştı yanılmıyorsam ama kaliteden ödün vermediler.

    YanıtlaSil
  5. Aynı şekilde Jaguar'ın da kalitesinde bir düşüş yok. Hatta yükselme olduğu bile doğru ama bunu halkın geneline anlatmak güç.

    YanıtlaSil