1 Mart 2012 Perşembe

Roding Roadster 23


Dev firmaların şov alanı olması beklenen Cenevre otomobil fuarında küçük üreticilerin yeri başka. Yüzünü ilk olarak Frankfurt'ta gösteren Roding de bu küçük firmalardan birisi.

İlk olarak 2010 yılında karşımıza çıkan Roadster'ın köşeli tasarımı dikkat çekerken üretilecek 23 otomobilin tamamında siyah-kırmızı gövde rengi kullanılacağı belirtildi. Gövdesi de dahil birçok yerinde karbon fiber kullanılan araç 950 kg gibi düşük bir ağırlığa sahip.

İç mekanı sade bir tasarıma sahip olan Roadster 23 sportif yan destekli koltuklar, deri döşeme ve dokunmatik ekrana sahip bir ses/navigasyon sistemini standart donanımında sunuyor.


Sportif sürüşleri garantilemek için yarı slick lastikler, hafifletilmiş 18 inç çaplı jantlar, toe, kamber, seviye ve sertlik ayarlı süspansiyon sistemi ve 328 mm çaplı fren diskleriyle donatılan otomobilde yerinden sökülebilen sert bir tavan kullanılmış.

Kaputunun altında BMW'den alınan ve turbo beslemeye sahip 3 litre hacimli, benzinli motor görev yapan araç 320 beygir güç üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel şanzımanıyla 0'dan 100 km sürate 3.9 saniyede ulaşabilen otomobilin ortalama yakıt tüketim değerinin 8.2 litre/100 km olacağı tahmin ediliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder